Egymást oktatták ki az emberek a 'szabályos' parkolásról

2023.02.03. 17:30

Nagy port kavart a nem mindennapi közlekedési tábla

Való igaz, hogy nem a legegyszerűbb parkolási rendet jelez a Ligetsoron található tábla, de azt talán senki nem gondolta, amikor felhelyezésre került, hogy ekkora tömeget mozgat meg a tolatva parkolás.

Déri Brenda

Parkolási rendet jelző tábla

Forrás: Zsihovszky Gábor

A közlekedési tábla, amely jelzi, hogy az adott szakaszon hogyan kell szabályosan parkolni sokakból olyan ’indulatokat’ váltott ki, hogy felszólították egymást a jogosítvány visszaadására. A parkolási renden túl pedig a közvetlenül ott található kerékpársáv is igencsak megzavarja az embereket, legalábbis erre lehet következtetni azokból a hozzászólásokból, amiket a képhez fűztek. Többekben felmerült, hogy az úttestről miért nem lehet egyből rákanyarodni szemből a parkolóra és úgy parkolni. Ez azonban a már fent említett kerékpársáv miatt van így kialakítva, hiszen a parkoló elhagyásakor beláthatóbb az arra közlekedő kerékpáros, ha szemből, a szakaszt belátva áll ki az ott parkoló személygépjármű és nem kitolatva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában