Nincs szó újranyitásról

2023.02.28. 11:35

Most már biztos: véglegesen zárt be az Intersparral szemben található Budai úti kisposta

Ahogy azt múlt heti cikkünkben megírtuk a korábban ideiglenesen bezárt Budai út 68. szám alatt található postából kipakolták a felszereléseket – osztotta meg a közösségi oldalon egy környékbeli, aki azóta már törölte bejegyzését.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A helyszínre kiérkezve semmilyen értesítő cédulát nem láttunk, így az sem derült ki, hogy valóban véglegesen zárt volna be a posta. Így első körben a Magyar Posta Zrt.-nél érdeklődtünk, hogy tisztázzák, várhatnak-e a lakók az újranyitásra, avagy sem. 

„Az Európát sújtó szankciós energiaválság miatt az egyes országok és a vállalatok rendkívüli takarékossági intézkedéseket vezettek be. A társaság október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Tekintettel arra, hogy a háború és a szankciós energiaválság tartósan elhúzódik, a vállalat vezetése megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit” – közölték lapunkkal, majd hozzátették, Székesfehérváron jelenleg 9 posta üzemel, ám a jelenlegi jogszabályozások szerint csak négy posta fenntartására lenne kötelező, azaz már így is bőven túlteljesítik a követelmény szerintit. 

Ami a Budai út 68. szám alatt található postát illeti, a Magyar Posta Zrt. tájékoztatásából megtudtuk, hogy az önkormányzattal kötött ingatlan bérleti szerződése az év végén lejárt, és az nem került meghosszabbítására. Ennek okára a város polgármestere, Cser-Palkovics András részletesebben a hétfő délután tartott online fogadóóráján válaszolt. 

„A postahivatalok bezárásáról a Posta döntött, ami Fehérváron öt kispostát érintett az összesen 10 fehérvári postából. Elértük, hogy ebből többet – összesen hármat – az önkormányzat társfinanszírozásában, nagyságrendileg 100 millió forintos városi költséggel újranyisson a Magyar Posta. Sajnos – bár a város szerette volna – az Eszperantó téren és a Budai út esetében nem volt lehetőség a finanszírozáshoz. Egyértelmű volt, hogy ha csak három nyitható, akkor a külső városrészekben nyitnak újra a kisposták, ahol nincs a közelben elérhető másik postahivatal. A posta egyébként megkereste a várost, hogy amennyiben lesznek olyan gyógyszertárak, boltok, benzinkutak, amik vállalják az ezzel járó kötelezettségeket azok postai szolgáltatást is biztosíthassanak. Egy olyan bevásárlóközpont, ami a Budai úton található erre szerintem alkalmas is lenne” – fogalmazott a városvezető. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában