Kalandos programmal készültek a szervezők

2023.02.03. 21:30

Az állatok világába kalauzolták a Hiemer-házba érkező gyerekeket

A macik mellett a Sóstón élő állatok álltak a délután középpontjában a Hiemer-házban, ahol a legkisebbek számára szervezett Maci napot a Sóstó Látogatóközpont.

Baráth Eszter

A színes ceruzák sem maradtak munka nélkül a délután során

Fotó: Fehér Gábor

Február második napjához számos hiedelem és népszokás kapcsolódik. Ilyen például az a népi hagyomány, amely szerint a téli álmot alvó medvék ezen a napon hagyják el először barlangjukat, és szép idő esetén, ha meglátják árnyékukat, visszatérnek a kényelmes zúgba. Úgy tartják, ez azt jelenti, hogy a tél még sokáig el fog húzódni.
A péntek délutáni kalandos program ehhez a hiedelemhez is kapcsolódott. A szervezők kalandpályává alakították a Hiemer-ház egyik termét, ahol a résztvevők tollakat és lábnyomokat figyelhettek meg és kitalálhatták, melyik Sóstón élő állathoz tartoznak a felcsendülő hangok. A „túra” végén pedig a medve barlangjához érkeztek a kalandorok, majd pihenés gyanánt kézműves foglalkozás várta a gyerekeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában