Járda, amíg a szem ellát

2023.02.27. 12:35

Kétszáz méternél is hosszabb szakaszon lesz új járda

Tízmillós hazai forrásból újul meg a Köztársaság utca járdája Isztiméren. Több közterület gyalogjárója is a megújulásra vár, ám ez alkalommal a bolt előtti szakasz készül. A munkálatok még zajlanak, de az már biztos, hogy ha az időjárás nem gördít váratlan akadályokat, idő előtt elkészül az új járda.

Palocsai Jenő

A vártnál gyorsabban haladnak a munkálatok

Fotó: Önkormányzat

Valamennyivel a munkaterület átadást követően el is kezdődtek az Isztimér főutcájának hívott Köztársaság utcában a járdaépítési munkálatok. Három nap után, péntekre elkészült úgy 80 méter és hétfőn reggel folytatódott a munka. 

-A település képviselő-testülete korábban felmérte, hogy mely közterületek gyalogjárója érett meg a cserére, és a településközpont felé vezető szakasz mellett tették le a voksukat. A Magyar Falu Programban tíz millió forintot nyertünk arra a pályázatra, melyben 241 méternyi járdafelújítás szerepel- mondta el kérdésünkre Gömbösné Rostaházi Judit. 

Bontás után teljesen az alapoktól kezdik az építkezést
Fotós: Önkormányzat

A polgármestertől tudakoltuk azt is, hogy várhatóan mikor lesz vége az építkezésnek? A településvezető úgy fogalmazott: -Hivatalosan április 30. a határidő, ám jól haladunk, így várhatóan két héten belül készen lesz. Utána persze lesz még műszaki átadás és minden, ami ilyenkor előírás, ám a lakosságnak erre nem kell várni, azonnal birtokba vehetik az új járdát.- 

A műszaki tartalomról annyit tudtunk meg, hogy az új, térkőből épített, 200 méternél is hosszabb járdát úgy készítik, hogy erősített szegélyek kerülnek a kapubejárókhoz. Az avatását pedig, a tervek szerint, a hagyományos isztiméri főzőversennyel kötik majd össze.

A bolt előtt már elkészült a járda
Fotós: Önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában