Kerti hulladék égetés

2023.02.20. 14:00

Három hónapig lehet Tordason égetni

A tavaszi kerti munkák közeledtével egyre inkább előtérbe kerül a kertekben keletkező kerti hulladék égetésének a kérdése. Tordason március 1. és május 31. között lehet égetni.

Borsányi Bea

Fotó: Szakony Attila

Ahogy azt a település jegyzője, Zay Andrea közölte, az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása a települési önkormányzatok képviselő-testületeinek hatáskörébe tartozik. A Tordason alkotott helyi rendelet értelmében az alábbiak figyelembevételével van lehetőség kerti hulladék égetésére.

Kerti hulladék, avar égetése március 1. és május 31. között hetente két alkalommal lehetséges: pénteken 10-19 óra és szombaton 10-12 óra között, legfeljebb gyenge szeles időben. Tilos a kerti hulladékot közterületre kihordani, és ott elégetni. Aki nem tartja be a szabályokat, azt tűzvédelmi bírsággal sújthatja a területileg illetékes állami szerv, a büntetési tétel 10 ezer forinttól 3 millió forintig terjed.

Mindezek betartása mellett kérik, hogy a környezet és a tiszta levegő megóvása érdekében lehetőség szerint szorítkozzanak a minimális mennyiségű és száraz kerti hulladék égetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában