Előremutató kísérlet

2023.02.02. 11:13

Felháborodtak az emberek, hogy a fehérvári tanulók rovarokat kóstoltak

Korábban már beszámoltunk arról, miszerint a székesfehérvári diákok a FIT program keretén belül olyan ételeket kóstolhattak meg, amelyekben a hagyományos, mindennapi alapanyagokon túl plusz rovarszármazékú adalékok is voltak.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Nos, talán mondanunk sem kell, de az eseménynek hatalmas visszhangja lett és rengetegen fejezték ki nem tetszésüket a közösségi média platformjain. Vannak, aki elviccelődtek az érdekes ’ételkóstoláson’, míg mások- persze laikusok – veszélyesnek és egészségkárosítónak találták a rovarevést. Egy hozzászólásban olvasható, hogy a rovarliszt kitint tartalmaz ami súlyosan károsítja az emberi szervezetet mivel nem tudjuk mi, emberek lebontani azt, jelenleg a madarak szervezete képes. Ugyanekkor a szakemberek már jó ideje foglalkoznak az ehető rovarfajtákkal és jelenleg közel 2000 rovarfajt tartanak ehetőnek. Nos, mindenesetre annyi biztos, amellyel a rendezvényen Östör Annamária, egészségügyi tanácsnok is egyetértett, hogy ezek előremutató kísérletek, azonban jelenleg még nem helyettesítik a hazánkban már jól ismert fehérjepótlási lehetőségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában