Elkezdődtek a tavaszi haltelepítések

2023.02.25. 08:00

Extra méretű pontyok a vizekben

A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége megkezdte a 2023-as év haltelepítéseit a Nádor-csatorna táci szakaszán, a Duna Fejér vármegyei szakaszán, valamint a Tassi V-VI. vízterületeken.

Tihanyi Tamás

Egyes példányokat lefényképeztek és azonosítóval láttak el

Fotó: HOFESZ

Idén került a két tassi horgászvíz a szövetség kezelésébe, a HOFESZ célja, hogy a jövőben feltámassza a vízterület korábbi legendás hírnevét. Részben ennek érdekében kétnyaras, 40-70 dkg közötti átlagsúlyú pontyokat helyeztek ki: a Dunán Rácalmásnál és Adonynál 4200 kilogramm, Tassnál pedig 500 kilogramm súlyban. A pontyozók számára jelenthet majd külön horgászélményt, hogy a Fehérvárcsurgói-víztározóba extra méretű példányok kerültek, a halakat egyedi azonosítóval látták el és mindegyikről fénykép készült, hogy nyomon követhessék további sorsukat. A HOFESZ szakemberei a jövőben hasonló méretű pontyok további kihelyezését tervezik a kezelésükben lévő többi vízterületen is.

A Velencei-tó vízállása pénteken 98 centiméter volt az agárdi vízmércénél, ez a szint pedig már elegendő ahhoz, hogy biztonsággal lehessen pontyot telepíteni: várhatóan erre márciusban sor kerül, a mennyiségről egyelőre nincs információnk. A víz minőségével nincs probléma, de a kényesebb rablóhalak vízbe helyezésével még bizonyosan várnia kell a Magyar Országos Horgász Szövetségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában