Frissen Fejérből

2023.02.21. 16:36

Egy fehérvári fotós lencsevégre kapta a vándorló farkast!

A Vértesben bolyong egy Svájcból idáig sétált, védett farkas- írtuk meg pár nappal ezelőtt, útját azóta is jeladóval követik. Az M237-es jelű farkas megtett útja egyébként még nem rekord, de egy biztos: már az egyik leghosszabb dokumentált (!) vándorlásnak számít, hiszen a svájci és osztrák állatvédők 2021 óta figyelik.

HBL

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Vajon hol találja meg végleges otthonát a fiatal szürke farkas? - tettük fel a kérdést cikkünkben. Nos, nem kellett sokáig várni, hogy újra felbukkanjon. A szürke farkast Székesfehérváron a (nomen est omen) Farkasvermi úton sikerült elcsípnie egy amatőr természetfotósnak, s rögtön meg is osztotta egy népes helyi csoportban, a közösségi oldalon. 

Fotós: Bordács Balázs

"A Svájcból indult farkast sikerült lencsevégre kapni...természetesen a Farkasvermi úton"- posztolta a képet az alkotó, a visszajelzések tanúsága szerint pedig mindenki jópofának találta az ötletet. Volt, aki azt írta, elég dagi, ahhoz képest, hogy ennyit gyalogolt, majd jött rögtön a riposzt, hogy persze, mert teleette magát,  és már nem farkaséhes. Más azon csodálkozott, micsoda grandiózus térköveken pózol ez a hatalmas, tekintélyt parancsoló állat. Volt, aki komolyan vette a kísérőszöveget, talán a képpel elfelejtette összekapcsolni az olvasottakat. Őket mi is szeretnénk megnyugtatni, ez csupán vicc. 

Kapcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában