A kisiskolásoktól az egyetemistákig

2023.02.25. 21:00

Daloló iskolások jelentkezését várják az Éneklő Ifjúság hangversenyre

Idén ismét találkozási lehetőséget biztosít a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a megye kórusai, kamarakórusai és énekegyüttesei számára. Az áprilisban tartandó Éneklő Ifjúság hangversenyen a résztvevők előadását szakmai zsűri értékeli majd.

Baráth Eszter

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottságával együttműködve idén is meghirdeti az Éneklő Ifjúság hangversenyt. Az április 26-án, a székesfehérvári Táncházban megtartandó eseményre a megye általános- és középiskoláiból, valamint egyetemeiről várják a jelentkezőket. Nevezni március 27., hétfő 18:00 óráig lehet, a jelentkezési lap és annak kitöltési, valamint benyújtási előírásai pedig a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ weboldalán találhatóak meg.

A résztvevőket szakmai zsűri értékeli, akik idén minősítést is osztanak, a kiemelkedően színvonalas produkciókat pedig ajánlják a KÓTA által szervezett Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen való részvételre.

A szervezők így fogalmaznak a verseny felhívásában: – Hasonlóan az előző évekhez, a hangverseny legfontosabb célja nem a minősítések megszerzése, hanem az, hogy a gyermekek átéljék a közös éneklés felemelő érzését és közösen dolgozzanak, annak érdekében, hogy a választott dal, dallam a lehető legtisztábban szólaljon meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában