Több száz felhasználót érint, dolgoznak a hibán

2023.02.01. 16:52

Áram nélkül maradt a fehérvári lakónegyed és környéke (Frissítve)

Áram nélkül maradt a Szedreskerti lakónegyed, a Szeder utca, Ligetsor, Bregyó- köz és a Palotai út egy része.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Horváth-Buthy Lilla

Legalábbis az E.ON valósidejű áramszüneti térképe ezeket a helyszíneket mutatja, ahol egyúttal azt is jelzik, dolgoznak a hibán. Az E.ON sajtóosztályától azt kérdeztük, mi okozza a hibát, pontosan hány felhasználót érint, és mikorra állhat helyre a szolgáltatás. Ha választ kapunk, megírjuk.

Frissítés: 17:00 körül a korábban jelzett öt, üzemzavarral érintett helyszínből négynél már visszatért az áram, már csak a Bregyó-köz sugarában dolgoznak a hiba elhárításán a térkép szerint.

Fotós: Horváth-Buthy Lilla

Az E.ON gyors válaszában az alábbiakról tájékoztatta a feol. hu olvasóit, illetve az érintett felhasználókat: 

"16 óra 20 perckor érkezett bejelentés az E.ON-hoz kábelhibáról a Szedreskerti lakónegyedből, ahol egy 10 kV-os kábel zárlata okozott meghibásodást. Kollégáink már dolgoznak a hiba helyreállításán a helyszínen, átterheléssel és a terület kiszakaszolásával fél órán belül, még 18 óra előtt visszaállítják az áramszolgáltatást az érintett utcákban. Szerelőink az éjszaka folyamán is a helyszínen, a földmunkákat követően a végleges helyreállításon dolgoznak majd."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában