Elindult a weblap

2023.02.17. 17:00

A város régmúltját, de jelenét is megismerhetik a Bicske Kincse oldalon

Elindult a Bicske Kincse elnevezésű, helytörténeti, helyismereti és közösségépítő honlap.

Borsányi Bea

A város egyik épített öröksége, a Batthány-kastély

Fotó: bicskekincse.hu

„Nagy örömömre szolgál, hogy weboldalunkon jár, melyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy feltárjuk, felelevenítsük és megörökítsük ennek a hangulatos kisvárosnak a múltját és jelenét a hon- és helyismeret eszköztárán keresztül” – írja Bálint Istvánné, Bicske polgármestere köszöntőjében a bicskekincse.hu oldalon, ahol a menüpontok között nézelődve időutazásra indulhat a látogató. Az oldal még közel sincs kész, folyamatosan töltik fel rá a tartalmakat, de már most is van olvasni- és néznivaló. A filmek menüpontban öt ismert bicskei, így Metzger Antal, 7 danos kempomester, Soltész Kati, virágkötő, Szabó Ágnes, az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ vezetője, Jávor Géza, a Magyar Sándor Repülő Egyesület elnöke és Polgár Viktor, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság elnöke mesél magáról, a városról, a bicskei emberekről, illetve a Bicskéhez kötődő emlékeiről. De a látogatók olvashatnak a kisváros épített örökségéről, illetve értesülhetnek azokról a helytörténeti programokról, előadásokról, amelyek a városban futnak.

Az oldal elsősorban az általános- és középiskolás korú gyermekeket szeretné közelebb hozni a lakóhelyük megismeréséhez, ezzel is erősítve a lokálpatriotizmust és a kulturális identitást, ám mindenkinek szól, aki érdeklődik a helyismeret, a helytörténet és a történelem iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában