Mintegy huszonnégy csomagot osztottak ki

2023.02.28. 15:00

A nagycsaládosoknak megérkezett a segítség Sáregresen

A községben igyekeznek ott segíteni a rászorulóknak, ahol csak lehetséges. Február elején a kultúrházban tartottak ingyenes, karitatív ruhaosztást, nem olyan rég pedig a helyi képviselő-testület döntött a családosok támogatásáról.

Kecskés Zoltán

Az élelmiszerek gyűjtése folyamatos.

Fotó: KA/HBM

A szegénység sajnos nemcsak karácsonykor van, így a tartós élelmiszerek gyűjtése folyamatos a faluban. Az önkormányzat az előszállási családsegítők – Gyenge Ibolya és Lajkó Ernesztina – hathatós közreműködésével különböző eseményeket szerveznek a rászorulók megsegítésére. A lakosság pedig szerencsére partner ebben, támogatják a rendezvényeket: rendszeresen ruha, könyv, játék és élelmiszer felajánlásokat tesznek. Az utóbbiról határozott például a helyi vezetés. 

Albertné Tiringer Mária polgármester asszony ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az önkormányzat február közepén döntött, hogy a helyi gyermekes családok részére élelmiszercsomagot biztosít két ütemben. Február hónapban a nagycsaládosok részére, márciusban az egy, illetve kétgyermekes családoknak kerül kiosztásra csomag a családsegítő szolgálat és a falugondnoki szolgálat közreműködésével. 

Az ígéret egy része azóta pedig már be is teljesült, ugyanis a faluvezető tájékoztatása szerint, az élelmiszercsomag huszonnégy nagycsaládoshoz el is jutott már és március első felében kerül kiosztásra körülbelül még ötven családnak a határozatnak megfelelően. Mint megtudtuk a polgármester asszonytól, a csomag tartós élelmiszereket is tartalmaz, köztük lisztet, tejet, tésztát, virslit és almát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában