Frissen Fejérből

2023.01.25. 13:02

Több mint 50 százalékos készültségi szinten a Móri Városi Piac

A vármegye északnyugati sarkában fekvő Mór belvárosa történetének talán a legnagyobb beruházása zajlik jelenleg. A tető és az ablakok és ajtók sora már a helyén, így télen, illetve a rossz időjárási körülmények között sem áll le a munka.

Palocsai Jenő

A mélygarázs már régóta készen áll, az építkezésen dolgozók autóit már most Is magába fogadja

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Több szakma képviselője is dolgozik egyidejűleg a móri piacon, így a nagy volumenű beruházás jól halad, a polgármester szerint, ugyanakkor Fenyves Péter hozzátette: -A kivitelező cég költségnövekményt igényelt, amit első körben a képviselőtestület tárgyal, aztán az országos döntés a következő lépcső, egészen pontosan a miniszterelnökség. Ott dől el véglegesen, hogy kapunk-e többletforrást és ha igen, akkor mennyit? Fél évig készült az a bizonyos jelentés, mely tartalmaz minden többletköltséget, nyilván szakági indexekkel együtt. 

A vásárcsarnok teteje is megkapta már a borítást, így ott sem állítja meg a munkát az időjárás
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

Mivel a robbanásszerűen emelkedő árakkal senki sem tervezett, nagyon sok beruházás kapott az elmúlt időszakban többletforrást, így nagy reményekkel küldték el az igényt a móriak, bízva abban, hogy megkapják és hogy be tudják fejezni a munkálatokat az ütemterv szerint. 

Az egyre monumentálisabb főépület teteje is fedetté vált és a nyílászárók is a helyükön vannak, így akár egész télen folyhat az építő és a gépészeti munka
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

A készültségi szint elkerülte az 50 százalékot és ha megérkezik a hiányzó, mintegy egymilliárd forintnyi plusz támogatás, akkor tartható a kitűzött cél, vagyis, hogy még ebben az évben elkészül a piac. A többletköltséget ebben az esetben nem a városnak kell megfinanszírozni, hanem állami költségvetésből pótolják ki a hiányzó részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában