Frissen Fejérből

2023.01.11. 20:00

Most még vannak hibák, de év végére már teljesen megújulhat a fehérvári közvilágítás

Az elmúlt időszakban Fehérvár több utcájában is panaszkodtak a lakók a közvilágítás hibáira, hiányosságaira. Megkérdeztük Bozai István városgondnokot, mi lehet az oka, hogy több helyen nem működnek a köztéri lámpák.

Baráth Eszter

Ha bárki problémát tapasztal a közvilágítást illetően, tegyen bejelentést a városgondnokság hibabejelentőjén, vagy a város applikációján

Forrás: FMH-archív

Az utóbbi időben több városrészben tapasztalták a lakosok, hogy nem megfelelően működik a közvilágítás. Bozai István városgondnok egyértelmű választ adott a probléma forrásával kapcsolatban: – Az a baj, hogy Fehérvár közvilágítása zömmel 30-40 éves lámpákból áll. Az izzók egy idő után kiégnek, és ezen felül előfordulnak hálózati hibák is, mert sajnos a kábelek sem fiatalabban. Utóbbi már földmunkával jár, ezekkel az E.ON foglalkozik.

A városgondok elmondta, éppen ezért döntött úgy Fehérvár önkormányzata, hogy korszerűsítik a közvilágítást. Mint mondta, várhatóan hamarosan megjelenik a város közvilágításának korszerűsítésére vonatkozó közbeszerzési kiírás. – A közbeszerzés várhatóan február végéig eredményes lesz, és bízunk benne, hogy az év végéig be tudjuk majd fejezni ezt a munkát. Azt követően már csak új, ledes lámpák lesznek Fehérváron – mondta Bozai István.

A városgondnok kiemelte, ha bárki problémát tapasztal a közvilágítást illetően, tegyen bejelentést a városgondnokság hibabejelentőjén, vagy a város applikációján. Bozai István azonban egyúttal a lakosság türelmét is kéri a javítással kapcsolatban, hiszen még a korszerűtlen elemekkel kell dolgozniuk.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában