Téltemető forgatag

2023.01.31. 19:00

Mohácsi busók érkeznek Szilasra (videó)

„Mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanánk, hogy nem kell elmenni Mohácsig, hogy „igazi” busókat lássatok? Ugyanis március 4-én eljönnek hozzánk is Mezőszilasra, sőt még a Dunavkinje Tamburazenekar is velük tart.” – olvasható a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület felhívásban.

Kecskés Zoltán

Életképek a tavalyi mohácsi busójárásról.

Fotó: Kecskés Zoltán

 A szervezet a részletes programot a későbbiekben ismerteti, ám az már most biztos: a téltemető forgatagra keresztelt eseményen felejthetetlen élményben lesz része az érdeklődőknek. Aki nem hiszi, járjon utána! Én tavaly utánajártam és egészen Mohácsig mentem miatta. Nyugodtan kijelenthetem: soha nem felejtem el a mohácsi busójárást!  Mindenhonnan kacagás és énekszó harsan, éktelen rikoltozás és kereplőzaj üti meg az ember fülét, arcomba korom és tollpihe hull – ezzel űzték el a rontást rólam a toprongyos jankelék, a busójárás gonoszkodó alakjai. Hogy valami hasonlóra lehet-e számítani Mezőszilason? Az hamarosan kiderül...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában