Több módon is megtehetik

2023.01.11. 19:08

Kérelmezniük kell a nyugdíjasoknak járó támogatás Dunaújvárosban, ha még nem kapták meg

Dunaújváros önkormányzata egyösszegű támogatásban részesítette a város nyugdíjasait. Azoknak, akik eddig még nem kapták meg, február 10-ig kérelmezniük kell.

Baráth Eszter

Forrás: Illusztráció: Pixabay

Öt és nyolcezer forintos egyösszegű támogatással segítette az önkormányzat a dunaújvárosi nyugdíjasokat. Nyolc ezer forintot kaptak azok, akik havi ellátásának összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj kétszeresét, azaz 57.000 forintot, öt ezer forintot pedig azok, akiknek ellátása nem haladja meg a 199.500 forintot.
Valamennyi támogatás 2022. december 23-ig megérkezett a lakosokhoz, de lehetnek olyanok, akik valami miatt nem kapták meg. Nekik kérelmezniük kell, amit február 10-ig több módon is megtehetnek. A kitöltendő dokumentum letölthető az önkormányzat weboldaláról, és nyitvatartási időben a polgármesteri hivatal szociális osztályán kérhetik. A kérelemhez csatolni kell a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt vagy banki kivonatot, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiadott éves ellátásról szóló összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést. Utóbbi abban az esetben szükséges, ha az ellátás megállapítása tárgyévben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában