Várhatóan a jövő héten nyithatják meg újra az autósok előtt

2023.01.31. 16:00

Hiába van kint a kordon a lezárt murvás parkolónál, néhány autó újra beállt a területre

Mintegy húsz napja zárták le a tóvá változott murvás parkolót az autósok előtt, a kordon még ugyan kint van, de néhány autós önhatalmúlag újra használni kezdte a területet. Pedig ez még tilos, a héten döntenek arról, mikor nyitható meg az ideiglenes parokoló újra.

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / FMH

Amint arról január második hetében beszámoltunk, az extrém mennyiségű eső miatt gyakorlatilag összefüggő tóvá változott a fehérvári belváros melletti murvás parkoló, amit ezután lezártak az autósok védelme érdekében , és egyúttal megkezdték a víz  kiszivattyúzását is. 

Jelenleg már alig két-három kis  pocsolya van a területen, de a nagy része láthatóan száraz, viszont a lezárást jelző kordonok még mindig kint vannak a bejáratoknál. Feltehetően ezt elégelte meg néhány autós: valaki félrehúzta az egyik kordont, ami a murvás parkoló legmélyebb részén volt és jelenleg már több autó is parkol a területen. 

Megkérdeztük Bozai István városgondnokot, hogy jelenleg szabad-e itt parkolni. Mint megtudtuk, alapvetően tiltott a parkolás még, azt kérik, ne álljon be senki a biztonság érdekében. De ezen a héten bejárást tartanak a szakemberek a területen, illetve azt is megnézik, milyen időjárás várható, lehet-e még a következő napokban olyan nagyobb eső, ami esetleg újra egy nagy tócsává változtatja az egész területet, s ezek alapján döntenek majd. Bozai István szerint legkorábban a jövő héten várható a terület újbóli megnyitása, de ez nagyban függ az időjárástól is. Az elmúlt napokban a legnagyobb kátyúkat murvával feltöltötték, igyekeztek a területet használható állapotba hozni, de még egy kis türelmet kérnek az autósoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában