Pálinkaverseny

2023.01.04. 15:30

Enyingen mérik össze erejüket a tüzes vizek

Enying Város Önkormányzata és az Enyingi Borkedvelők Rendje már az V. Enyingi Pálinkamustrát hirdeti idén.

Hajdú Marianna

Forrás: Pixabay

A szervezők és a verseny célja nem más, mint a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a minőségi pálinka készítés elősegítése, a verseny minták megmérettetése, a készítők elismerése. Nem mellesleg Enying legjobb pálinkáinak a kiválasztása.

A legfinomabb párlatokat hozzáértő zsűri bírálja majd. A zsűri elnöke a Szent István Pálinka Lovagrend elnök-nagymestere, Győrfi Bertalan pálinkafőző mester. A szakmai zsűrit PNT listás okleveles érzékszervi bírálók-gyakorlott pálinkabírálók, gyakorló pálinkafőzők alkotják. Az esemény fővédnöke: Viplak Tibor, Enying település polgármestere.
A legjobb nedűket arany, ezüst és bronz minősítő oklevéllel jutalmazzák.
Különdíjak osztanak Enying legjobb pálinkája, a verseny legjobb pálinkája, a verseny legeredményesebb versenyzője kategóriákban is.
A legeredményesebb nevező díjat a Szent István Pálinkarend Lovagrend ajánlja fel és adja át a nyerteseknek.

Nevezni fajtánként minimum két darab három deciliteres, vagy három darab két deciliteres palackban, (vészhelyzetben két darab öt deciliteres palackban) a fajta és a tulajdonos feltüntetésével lehet. 
A nevezés határideje 2023. január 12. 12:00 óra, az Enyingi Borkedvelők Rendje tagjainál személyesen tehetnek meg. A nevezési díj fajtánként ezer forint.

Az eredményhirdetést és díjátadót a Borrend születésnapi bormustráján, 2023. január 28-án 13:30 órakor, az enyingi Vas Gereben Művelődési Házban tartják.
 

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában