Magyarország nem csak Budapest

2023.01.25. 16:30

Elismerően nyilatkozott Fehérvárról a nagykövet

A vidéki városok szépségét, fontosságát és a jó magyar bort emelte ki látogatása kapcsán Paul Fox, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete. A diplomatát Cser-Palkovics András polgármester vezette végig a városon.

Palocsai Jenő

Fotó: Simon Erika

Szerdán egy fél nap erejéig vendégeskedett Székesfehérváron Paul Fox. Az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete sok mindent megnézett, köztük civil közösségekkel és gazdasági szereplőkkel is találkozott, majd egy közös ebéd elfogyasztását követően előbb egy prezentáció keretében, később pedig egy valódi, történelmi belvárosban tett sétával mutatták be neki a megyeszékhelyet.

Fotós: Simon Erika

Cser-Palkovics András kísérte a diplomatát fehérvári útján. A polgármester, a nagykövettel közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: -Paul Fox külön kérte, hogy a prezentáció során térjünk ki a zöld- és környezetvédelmi fejlesztésekre, beruházásokra, de nagyon érdekelte őt a történelmünk is. Természetesen tájékoztattam a nagykövetet a gazdasági kapcsolatok mellett kulturális és sportkérdésekről is, illetve, hogy katonai együttműködés is létezik közöttünk, hiszen a NATO-nak két szervezeti egysége is működik városunkban.

Fotós: Simon Erika

Paul Fox magyar nyelven úgy fogalmazott: -Azt gondolom, hogy Székesfehérvár nagyon szép és történelmi város, és fontos, hogy eljussak minél több olyan településre, mint Székesfehérvár, mert ez Magyarország, nem csak Budapest.

A nagykövet megismerkedett, majd elismerően nyilatkozott a városban népszerű és eredményes oktatási rendszerekről, de dicsérte a kiváló magyar borokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában