Második alkalommal

2023.01.07. 09:00

Böllérek versenyezhetnek Perkátán

Második alkalommal szervez böllérversenyt Perkáta önkormányzata és a Perkátai Településüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft. Február 11-én kiderül, melyik csapat készíti a legfinomabb disznótorost.

Héjj Vivien

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A böllérversenyre olyan csapatok nevezését várják a szervezők, akik rendelkeznek a szükséges böllérfelszereléssel és éreznek magukban elég tudást ahhoz, hogy elkészítsék Perkáta legfinomabb disznótoros ételeit – lehetőleg hagyományos módszerekkel és eszközökkel.

A február 11-i verseny során a hízósertés feldolgozását, a disznótoros ételek készítését, a böllérmunkát és a csapatmunka minőségét is osztályozzák. A megmérettetésre 5-7 fős csapatok jelentkezhetnek.

A szervezők a a csapatoknak a helyszínen biztosítanak műanyag evőeszközöket – tányért, poharat és szalvétát – két kilogramm kenyeret és feldolgozható alapanyagot is. A helyszínen továbbá biztosított víz- és áramvételi lehetőség. A csapatoknak maguknak kell biztosítani a feldolgozáshoz használt eszközöket és kéziszerszámokat, a sütő berendezéseket, a sátrat, a padot és az asztalt, valamint az egyéni ízeket biztosító fűszereket.

Minden nevezett csapatnak kötelező részt venni az alábbi sütési kategóriákban: sült vér, sült pecsenye, sült kolbász, sült hurka és toros káposzta.

A rendezvény ideje alatt a kilátogatókat kulturális és hagyományőrző programok is várják. Az eseménynek a perkátai Győry-kastély kertje ad otthont. További információkkal a kapcsolattartó, Horváth-Farkas Ágnes szolgál a +36308817351-es telefonszámon. A nevezéshez szükséges jelentkezési lap a Győry-kastély recepcióján kérhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában