Nincs új a nap alatt

2023.01.10. 11:00

Az utasellátó automaták felváltják az éttermeket a fehérvári állomásokon?

Jól megfér egymás mellett a hagyományos vendéglátás és az automata rendszerű kiszolgálás. Arról nem beszélve, hogy az utasellátó automaták a retro korszakban már nagy népszerűségre tettek szert.

Hajdú Marianna

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Ott, ahol nincs büfé, étterem vagy egy kávézó, ott jó szolgálatot tehetnek az utasellátó automaták. A hajnali rohanásban nem volt idő szendvicset készíteni vagy csak jól esne egy kávé indulás előtt, az automata azonnal a rendelkezésünkre áll.

A székesfehérvári állomáson étterem és pékség is üzemel. Éppen ezért megkérdeztük a Magyar Államvasutak Zrt.-t, talán csak nem szeretnék a hagyományos vendéglátást az új, modern automatákkal helyettesíteni?

De mint kiderült, erről szó sincs:

“Társaságunk célja az utazóközönség emelt szintű kiszolgálása, melynek érdekében a székesfehérvári vasútállomáson több éve pékség és étterem is üzemel. A pékség mellett étterem is működik a pályaudvaron.”

A MÁV Zrt. válaszából az is kiderült, az említett vendéglátó egységek által nyújtott szolgáltatások fenntartását továbbra is fontosnak tartják. A 2022. tavaszán beüzemelt meleg és hideg ital, valamint snack termékeket kínáló automata csupán kiegészítő szolgáltatásként jelent meg.

“Az új lehetőségnek köszönhetően a fehérvári vasútállomáson az utasok már háromféle vendéglátói szolgáltatást vehetnek igénybe. A pékség és az étterem fenntartása mellett utasellátó automatákból is lehet vásárolni.”

Az automatákat a mai fogyasztói igényekhez igazították, így készpénzmentes fizetési rendszert (kártyás és mobillal fizetés) biztosítanak az utasok számára. Ugyanakkor az automatákat az üzemeltető céggel kötött bérleti szerződés alapján – ha az utazóközönség a későbbiekben igényli – a vállalkozónak készpénzes fizetésre is alkalmassá kell tennie.

A MÁV három havonta felméri az utazóközönség igényét a készpénzes fizetésről, de eddig még nem érkezett ilyen igény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában