Két Velence is van a megyében

2023.01.14. 13:00

A tavaszi esőzésekkor nagy lehet a kereslet a gondolákra Fehérváron

Csütörtökön délután a felsővárosi Munkás utca Velencévé változott, bár a miliője korántsem volt olyan romantikus, mint az olasz városé.

Hajdú Marianna

Fotó: olvasó

A fehérvári csoport közösségi oldalán megosztott képek magukért beszélnek. Hosszú métereken keresztül áll az utca szinte teljes szélességében, több centiméter magasan a csapadékvíz.

A bejegyzés hozzászólásaiból az is kiderül, a jelenség nem első alkalommal fordult elő. Minden egyes esőzés után az utca így néz ki. Az egyik hozzászólás szerint: “vizesárok nincs, van ugyan egy aknafedél, de nem a rácsos fajta... Az utca egyik fele erősen lejt, ezért a közepén megáll a víz és az is előfordult, hogy befolyt a garázson keresztül a szerelőaknánkba…”

Fotós: olvasó

Egy másik hozzászólásnál ezt olvashatjuk: “Sajnos mikor felújították az utcát egy szikkasztót építettek a játszótér alá, aminek kellene a csapadékvizet elnyelni. Mi lakók akkor is azt mondtuk, hogy ez nem fog működni. "Szakemberek" azt mondták nem lesz gond. De volt, van és lesz is, mert ez nem működik.”

Pénteken reggel mi is elmentünk megnézni a bokáig érő vizet, de addigra a hűlt helyét találtuk. Hogy hová lett, nem tudni, talán szép lassan elszivárgott, de ettől még a probléma nem szűnt meg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában