Frissen Fejérből

2023.01.13. 17:30

A fehérvárcsurgói kastély kertjében is megkezdődik az év

Ebben az esztendőben is folytatódnak a botanikai séták a Fehérvárcsurgói Arborétum és Károlyi Kastélyparkban. Az ismeretterjesztő sorozat idei első programja január 15-én, vasárnap 14 órakor indul. A részvétel előzetes regisztrációval lehetséges.

Palocsai Jenő

Temesvári Krisztián polgármester (képünkön), az iskola és a kastély összefogásának köszönhetően elérhető álom lett a parkban a madártanösvény

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvárcsurgói Arborétum és Károlyi Kastélypark minden évszakban kínál látnivalót az aktív kikapcsolódásra vágyóknak, illetve természetbarátoknak. A havonta induló botanikai séták során a résztvevők megismerhetik a 22,5 hektáros történeti kertet, amely egyben természetvédelmi terület is. 

 A kastély udvarának egyik szegletében van a helyi Károlyi József Általános Iskola. A madárbarát intézmény szorgalmas tanulói több madárodút és etetőt is kihelyeztek a parkba, hogy még télen is élettel teli legyen a kert.
Fotós: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap 

Ilyenkor télen is remek kikapcsolódás a séta a kertben, hiszen 100-170 éves őshonos és egzóta fák mellett a kis parki tóban és a gloriette szépségeiben is gyönyörködhetünk. A park szépségét csodálva sokat tanulhatnak is a résztvevők, ugyanis a vasárnap délután kettőkor induló, regisztrációhoz kötött sétát Zsolnai Balázs kertészmérnök, növényorvos vezeti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában