Frissen Fejérből

2022.12.17. 18:37

Zene és jótékonyság – karácsonyvárót tartottak Agárdon

Igazi meghitt, ünnepi hangulat ölelte körbe az agárdi Csuka csarnok parkolóját az utolsó adventi hétvégén. Jótékonysági gyűjtéssel és könyvvásárral, népzenével és swinggel várták az érdeklődőket.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Kákics zenekar műsorával kezdődött a negyedik adventi hétvége programja Agárdon, a Csuka csarnok parkolójában, ahol igazi karácsonyi hangulat töltötte be a teret. A Kákics ünnepi műsorának történetbe ágyazott dalai egy székesfehérvári bölcsőcske játékot idéztek a nézők, s hallgatók elé. Kíséretül olyan hangszereket hoztak magukkal a zenészek, amelyek igen népszerűek voltak a paraszti zenében. Ilyen például a bőrduda, a moldvai koboz, a különféle furulyák és a tekerőlant, melyek a különféle vidékek sajátos hangzásait is érzékeltették. A közismert karácsonyi dalok mellett kevésbé ismert ünnepi dallamok is felcsendültek, s természetesen a közös éneklés sem maradhatott el.

S mindeközben egy mini karácsonyi vásárba csöppentek a látogatók, akik különféle kézműves ajándéktárgyak, kulináris különlegességek és sütemények közül válogathattak kedvükre. Az olvasás szerelmesei a Klausz Gábor Könyvtár kötetei közül válogathattak, s természetesen a jótékonysági adománygyűjtés sem maradhatott el. Akik pedig már nehezebben viselték a téli zimankót, kenyérlángossal és forralt borral melegíthették fel testüket, lelküket.

A délután során műsort adott a Parkerdei Óvoda Maci csoportja, a dinnyési Iglice népdalkör és az agárdi Bodorka néptáncegyüttes. Zenés produkcióval érkezett a Kiss G. László – Dobai István duó, valamint a swing dallamait hozta el Horváth Márk és Jász András ünnepi koncertje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában