Volt zsákjában minden jó...

2022.12.06. 18:30

Nemcsak hozott, kapott is a szeretetből Mezőszilason a Mikulás

A Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület Mikulása duplázott idén: már vasárnap 25 nagycsalád, 70 gyermekének vitt csomagot, majd kedden délelőtt a helyi Németh László Általános Iskola régi tornatermébe látogatott. Mondanunk sem kell, hogy a kisiskolások várták már nagyon az ajándékcsomagokat a hátán vígan cipelő, piros ruhás Mikulást.

Kecskés Zoltán

Mikulás-napi műsor a mezőszilasi általános iskolában.

Telt ház várta a nagyszakállút is a soraiban tudó Tihanyi Vándorszínpadot kedden délelőtt. Jó hangulat, zene, tánc és minden finomság került elő a zsákjából. A  vidámsággal teli órát a Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a  Magyar Falu Program Civil támogatásának köszönhetően támogatta.

Az ajándékcsomagból azonban nemcsak nekik jutott. Mint azt Horváthné Gogán Jolán a Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnökétől megtudtuk, idén 2 millió forint támogatást nyert az egyesületük a kulturális pályázaton, melynek egy nagyobb részéből nyáron nemzetközi néptánctalálkozókat szerveztek a megyében (Igar, Cece, Mezőszilas), sőt még azon túl is (Kisszékely, Tolnanémedi).  A pályázat másik feléből pedig jutott arra, hogy megsegítsék a Mikulást, aki nem csak a helyi általános iskolásoknak kedveskedett, de vasárnap még Szilas 70 gyermekének is ajándékcsomagot vitt.

Fotós: Fehér Gábor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában