Frissen Fejérből

2022.12.18. 15:30

Nem tudtak betelni a gyerekek a fülei falukarácsonnyal

Szombaton egész napos falukarácsonyt tartottak a település aprajának és nagyjának.

Hajdú Marianna

Forrás: A szervezők

Ebben az évben Fülén, az arany hétvégét választottak az eseményre. Délelőtt kézműves foglalkozás várta a családokat a művelődési házban, amit a Füle Könyvtári Információs és Közösségi Hely szervezett, a foglalkozást Csapóné Máthé Zsuzsanna, Vinter Krisztina és Keöves Zsuzsa vezette. A másfél órára tervezett foglalkozás három órásra kerekedett, közkívánatra még a színházi előadás után is folytatódott.

Forrás: A szervezők 

A kisebbek és nagyobbak termésekből angyalkát, festett dekupázs cserepeket, mécses hóembert és még más izgalmas dolgot készíthettek karácsonyi ajándékként.

A szorgos kezek csak az Aranyszamár Társulat Régi karácsony című előadásának erejéig pihentek meg. Az előadásban a Csodakalács című népmese és Fekete István Éjféli látogatók című novelláját dolgozták fel. Az élő hárfazenével kísért színházat, a gyermekek és a felnőttek is érdeklődve kísérhették. Több kisgyerek sírva hagyta el a jó hangulatú termeket. Menni pedig muszáj volt, mert otthon már kihűlőben volt az ebéd.

Forrás: A szervezők

A karácsonyi kavalkád délután a templomkertben folytatódott. Az adventi vásárnak a parókia árkádjai adtak helyet. Az est fényét ismét a helyi kézműves termékek emelték. Megcsodálhatták Bacher Anna ékszereit, ajándéktárgyait, a Csuporka Sajtműhely finomságait, és Tőkés-Dunai Lilla süteményes költeményeivel, macaronjaival hangolódhattak a karácsonyra.

Délután az érkezők a falu karácsonyfája körül gyülekeztek, hogy az együttes templomba vonulás után, kezdetét vegye a karácsonyi műsor.

Az óvodások énekével és az adventi gyertyagyújtással kezdődő előadásból minden korosztály kivette a részét.

Forrás: A szervezők

Énekelt és verset mondott kicsi is és nagy is. A dalokat Börgöndi Viktória kísérte orgonán. Az ünnepi eseményt Barta Tibor plébános és Kiss Róbert polgármester ünnepi gondolatai zárták.

Forrás: A szervezők 

A lélekmelengető hangolódás után, a templomkertben a már hagyományos fényfestést követően, közösen kóstolhatott mindenki a falu apraja-nagyja által készített finomságokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában