Frissen Fejérből

2022.12.21. 14:00

Megérkeztek az ajándékok a Szent György Oktató Kórházba (videóval)

Karácsonyi ünnepséget tartottak szerdán délelőtt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályán, óriási karácsonyfával, zenével és sok-sok ajándékkal.

Hajdú Marianna

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Sosem könnyű megélni a kórházi tartózkodást. Bár testi bajainkon igyekeznek a lelkiismeretes orvosok és ápolók segíteni, ez az időszak, amíg családunktól távol vagyunk lelkünket is megviseli.

Fokozottan igaz ez a kisgyermekekre. A picik a betegség által elesettebbnek érzik  magukat, hatványozottabban kívánják, hogy szüleik ott legyenek velük, támogassák őket a gyógyulásban. A karácsony közeledtével ez még jobban érezhető. A kórház dolgozói is tudják ezt és nem is feledkeznek meg róla egyik évben sem. 

 

Miután Kálmán Andrea, az osztály vezető főorvosa rövid köszöntőt mondott máris indult karácsonyi zenebona. A Mits család zenés műsorával idén 30. alkalommal derítette jókedvre az ápolásra szoruló, bentlakó gyerekeket. A jól bejáratott gyermekdalok, a közös éneklés tökéletes ráhangolódás volt, a majd három méteres karácsonyfa alatt lapuló ajándékok átvétele előtt. A sok dal között akad olyan is, amit még az osztály dolgozói, és a szülők is együtt énekeltek az előadókkal és az ölükben megbúvó, most éppen nem olyan virgonc gyermekekkel. Péter, Gergő és Marci szívet melengető produkciója után elérkezett a karácsonyi ünnep tetőpontja, az ajándékok kibontása.

A halomba rakott dobozokról nem lehetett tudni, mit rejtenek. Kis doboz, nagy doboz, kosár, tele mindenfélével. 

Az osztály karácsonyfája alá idén Székesfehérvár Önkormányzatának ajándékait Cser-Palkovics András polgármester hozta el a beteg kisgyermekek részére. Természetesen idén sem maradhattak el a fa alól Spányi Antal megyéspüspök meglepetései sem. 

A megszokott kíváncsisággal kezdtek neki a gyerekek a csomagolások lehántásának. A szorosan körbeült dobozok gyorsan felfedték titkaikat. Sorra bukkantak elő a kisautók, nagyautó, babák, kirakók, mesekönyvek. Minden korú és nemű kisgyerek megtalálta a számára legmegfelelőbb ajándékot. 

Az új játékok és a velük kapott új élmények remélhetőleg sokat segítenek nekik könnyebben átvészelni a kórházban töltött napokat, a családjuk hiányát és nem utolsó sorban, hozzájárulnak mihamarabbi felépülésükhöz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában