Felháborodott az egyik lakó

2022.12.31. 08:30

Már december 29-én durrogtattak Sárbogárdon

Tűzijátéktól, avagy petárdától volt hangos Sárbogárd, pedig az előbbit csak szilveszter napján lehetne felhasználni, az utóbbit jogszabály tiltja. Egy helyi lakos kutyasétáltatás közben lett figyelmes a jelenségre csütörtökön. Egyik négylábúja pedig annyira megijedt, hogy alig győzte megvigasztalni.

Kecskés Zoltán

Forrás: shutterstock

– Sárbogárdon az ifjúsági parktól nem messze lakom. Először akkor hallottam a durranást, amikor sétálni indultunk, aztán hallottam a központban is, majd hazaérve többször a parkból. Az első petárdától annyira megijedt a kutyám, hogy alig győztük megtalálni, remegett, megijedt a félelemtől. Pedig hol van még a szilveszter? – tette fela költői kérdést az ott élő, majd hozzátette, hogy szeretné megkérni a petárdázókat, hogy ne dobálják a betiltott pirotechnikai eszközt, ami nem csak veszélyes, de az állatok borzasztóan félnek tőle, ráadásul az ő egyik négylábújának ez lesz az első szilvesztere. Mint mondta, kedvenceit a garázsba zárja szilveszterkor, hogy ne hogy ijedtségükben megszökjenek, vagy kárt tegyenek magukban.

Fontos kiemelni és hangsúlyozni ismét, hogy a petárda birtoklása tiltott, aki ezt a tilalmat megszegi és petárdázik, szabálysértést követ el, ami 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A másrészről pedig a legális árusoktól vásárolt tűzijátékok december 31-én este 6 órától január 1-jén reggel 6-ig használhatók. A fel nem használt, 3. pirotechnikai osztályba tartozó, illetve bármely hibás vagy lejárt szavatosságú terméket szilveszter után öt napon belül vissza kell vinni a forgalmazónak, aki köteles azt térítésmentesen visszavenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában