Megjegyzés

2022.12.19. 20:22

Már a dk-soknak is tetszenek a náci megjegyzések?

Argentína legyőzte az Afrika válogatottat - írta ki Fazakas Attila a Jobbik önkormányzati képviselője Facebook oldalán, a vasárnapi VB-döntőt követően. A kiírás nem aratott osztatlan sikert a kommentelők, követők körében sem, többen primitívnek, erősnek nevezték a megjegyzést, mások csalódottságuknak adtak hangot.

FMH

Forrás: Facebook

A bejegyzést először az fmc.hu szemlézte, majd Székesfehérvár önkormányzata is közleményt adott ki az eset kapcsán, melyben ezt írták: "megdöbbenéssel értesült a jobbikos önkormányzati képviselő, Fazakas Attila közösségi médiában tett, a francia nemzeti válogatottat érintő megszólalásáról. Székesfehérvár Önkormányzata a leghatározottabban elhatárolódik Fazakas Attila ellenzéki képviselő morálisan vállalhatatlan kijelentésétől. Fazakas Attila nyilvánosságra hozott meggyőződése semmilyen mértékben sem egyezik Székesfehérvár Önkormányzatának és közösségének álláspontjával. Városunk az egymás kultúrájának, identitásának tiszteletben tartását alapértéknek tartja, az ezzel ellentétes megnyilvánulásokat mélyen elítéli. Székesfehérvár évszázados történelmi szimbóluma a címerünkben található nyitott városkapu. Jelképe annak, hogy a mi közösségünk tisztelettel és szeretettel fogad mindenkit, aki hozzánk érkezik dolgozóként, sportolóként vagy művészként és tiszteletben tartja kultúránkat. A Jobbik önkormányzati képviselője ezt semmibe vette, amikor "Afrika válogatott"-ként hivatkozott Facebook-bejegyzésében a francia nemzeti csapatra."

Forrás: Facebook.com

Cser-Palkovics András pedig így nyilatkozott: „Álláspontom szerint Fazakas Attila megnyilatkozása méltatlan a székesfehérvári képviselői mandátumához. Székesfehérvár Önkormányzata mélységesen elítéli Fazakas Attila kijelentését. Ezt levélben is egyértelművé teszem a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete, Claire Legras asszony számára.”

A poszt egyébként még mindig elérhető, Fazakas Attila azóta sem törölte posztját. Ott komment formájában kifejti: "számomra ebben nincs kettős mérce, nem értek egyet azzal, hogy egy nemzeti válogatottban olyanok szerepelnek, akiknek nincs közük az adott nemzethez, nem tagjaik az államalkotó nemzetek egyikének, vagy a helyben lakó őshonos nemzeti közösségek egyikének. Ha a francia példa lesz ragadós a világban, akkor el fogunk jutni a klubcsapatok szintjére... ami szerintem nagyon nem jó."

Forrás: Facebook.com

De ami talán még ennél is durvább, hogy a DK országos elnökségének tagja, Ráczné Földi Judit ezt a posztot jellel látta el, mellyel kifejezte, kedveli azt. Ez azért is furcsa, mert ez a párt már megalakulása óta védi a rasszokat és nem lát különbséget nemzet és nemzet, nép és nép között, hiszen a marxi olvasztótégely lelkes hívei.  Az igaz, hogy Ráczné Földi Judit viszont megijedt a véleményektől, és a tetszés-jelét később visszavonta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában