Merre tovább?

2022.12.21. 19:00

L. Simon kiakadt: Ellenzéki csapdát sejt a sukorói döntés mögött

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója közösségi oldalán reagált a sukorói képviselőtestület ülésén meghozott döntésre, amellyel gyakorlatilag a település vezetése parkolópályára tette a több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatást élvező Fiatalokért Központ létrejöttét.

KZ

Forrás: L. Simon László közösségi oldala

– A Fiatalokért Központ elnevezésű fejlesztést a sukorói képviselőtestület 2022. december 14-i ülésén megakasztotta azzal, hogy nem fogadta el a helyi építési szabályozás szükséges módosítását. Nem tudok mást elképzelni, mint hogy felültek a velenceihez hasonló ellenzéki propagandának. Ugyanis arra hivatkozott a testület, hogy a beruházóknak még nincs támogatási szerződésük. Tehát az általam igencsak becsült sukorói polgármester és a velenceivel össze sem hasonlítható testület a legnagyobb jóindulattal belesétált az ellenzék csapdájába – írja a bejegyzésében L. Simon László, aki hozzátette azt is, hogy a településnek és az egész térségünknek érdeke ez a fejlesztés, aki pedig félrevezette a képviselőket az nem csak a kormány szándékát végrehajtani kívánó egyetemi szervezetnek okozott kárt, hanem Sukorónak is. A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója végül kiemeli, hogy az ügy még nem menthetetlen, a HÉSZ szükséges gyors módosítására lehetőség van, érkeznek az uniós források, a szükséges kormányzati szándék is megvan. Ő maga pedig bízik benne, hogy a sukoróiak nem követik a velenceieket, s nem azokra hallgatnának, akik mindig csak megakadályozni akarják mások értékes terveit. Sokkal inkább a térség képviselőjét lenne érdemes meghallgatni egy projektben, amely a kormány támogatását bírja.

(A teljes bejegyzést a képre kattintva olvashatja el.)

Az üggyel kapcsolatban felkerestük Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármester asszonyt is, aki nem kívánta sem kommentálni, sem érdemben kifejteni a döntésük hátterét. Telefonon csak annyit mondott: „Karácsony közeledtével maradjunk a békénél. Áldott, békés ünnepeket kívánva a FEOL-nak." 

Hogy mi lesz a Fiatalokért Központ sorsa azt egyelőre nem lehet tudni, de hogy az ügynek még lesz folytatása, az szinte egészen bizonyos. A döntésre és érdemi válaszra azonban jövő év elejéig biztosan várni kell, ugyanis egészen január 6-ig zárva tart a polgármesteri hivatal Sukorón.

A terület országgyűlési képviselőjét, Tessely Zoltánt is megkeressük az üggyel kapcsolatban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában