A kezdeményezéshez országos szinten ezernél is többen csatlakoztak

2022.12.27. 17:30

Jótékony célért ragadtak puskát a vadászok (galériával)

A jótékony célért idén is összefogtak az ország vadászai, akik az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a megyei kórházak gyermekosztályait támogatták. Az országos jótékonysági vadászat Fejér megyei központja ezúttal is Kápolnásnyék volt.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az ország egyik legjelentősebb támogatottságú karitatív rendezvénye idén jubilált, Fejér megyében ugyanis tíz évvel ezelőtt indult útjára a jótékonysági vadászat rendezvénye. Sikere és támogatottsága azóta is egyre növekszik, így néhány éve már országos szinten rendezik meg a programot minden év decemberének 27. napján.
Habár az enyhe tél és az erőteljes légmozgás talán nem a legkedvezőbb párosítás ha vadászatról van szó, mindezek mellett is igencsak szép eredményt hozott a Kápolnásnyékről indult jótékony kezdeményezés.

– A kápolnásnyéki kastélytól indulva öt területen vadásztunk, az öt területen összesen százhét regisztrált vadász vett részt az idei jótékonysági vadászaton. Az idő alapvetően jó volt, de az óriási, negyvenöt kilométer per órás szél valamelyest hátráltató tényező volt, mert a kutyák ilyenkor egy úgynevezett szagvakságot kapnak, és a fácánok sem úgy repülnek – ha pedig repülnek, azt úgy teszik, hogy nem igazán lehet utolérni őket. Ehhez képest szép teríték jött össze. – összegezte tapasztalatait Schmidt József, a Velencei-tavi Vadásztársaság elnöke, az Országos Jótékonysági Vadászat stratégiai partnere.
– Ez egy vadgazdálkodási folyamat része, hiszen nemcsak arról van szó, hogy kimegyünk és vadászgatunk, hanem óvjuk, etetjük az állatokat, és nyilván a megfelelő gazdálkodás mellett olykor terítékre is hozzuk őket. – tette hozzá.
Országosan több, mint ezer vadász csatlakozott a kezdeményezéshez. Idén a Velencei-tavi Vadásztársaság, a Barátság Vadásztársaság, a Baráti Vadásztársaság, az Őzbak Vadásztársaság és a Zöld Erdő Vadásztársaság fogott össze a fehérvári kórház támogatásáért, valamint a megyét érintően Móron is útnak indultak a vadászok a helyi kórház támogatása céljából.
A nevezésekből befolyó összegből, mely idén fejenként ötvenezer forint volt, a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a fehérvári kórház gyermekosztályának vásárolnak hiánypótló orvosi eszközöket.
A vadászat végeztével kilencvennégy darab fácánkakas, hetvenkilenc darab fácántyúk és egy darab szajkó került a terítékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában