Karácsonyi kérdés

2022.12.17. 08:00

Hogyan ünnepel Disztl Péter és családja?

Vasárnap a negyedik, utolsó gyertyán is fellobban a láng az adventi koszorún, ami azt jelenti, bő egy hét múlva elérkezik karácsony. Ki hogyan ünnepel, milyen szokásokat tart, vannak-e családi hagyományai? A kérdést a feol.hu Disztl Péternek, a Videoton legendás futballkapusának tette fel.

Borsányi Bea

Fotó: Török Attila / MW

- Gyerekkoromban csendes, meghittek voltak az ünnepek nálunk, különösebb történetet, emelkedjen az ki akár negatívan, akár pozitívan a karácsonyok sorából, nem tudok felidézni. Sajátos hagyományai sincsenek a karácsonynak a családunkban. Ahhoz az egyhez ragaszkodtam és ragaszkodom ma is, hogy halászlének lennie kell, ezt pedig mindig én főzöm! – árulta el Disztl Péter. Ez persze nem is csoda, hiszen sokan tudják, hogy a Disztl-testvérek Bajáról érkeztek, ahol komoly hagyományai vannak a halászlé főzésnek. Péter maga is többször készített halászlét a Bajai Halfőző Fesztiválon. És hogy mi kerül náluk a levesbe?

- Ponty, harcsa és törpeharcsa, ugyanis vegyes halból készíteni a legjobb! Emellé pedig kerül az asztalra sült süllő és csuka, de idén azt találtam ki, hogy rántott törpeharcsát készítek. Remélem ráfér még az asztalra a többi finomság mellé! – mondta.

Péter kisebbik lánya külföldön él családjával, ám az ünnepekre ők is hazajönnek, hogy együtt ünnepelhessenek a többi Disztl-vel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában