Vízminőség-javítás meghosszabbítva!

2022.12.06. 09:00

Évtizedek óta gondot okoz Enyingen az ivóvíz minősége – Itt a megoldás?

A mezőföldi kisvárosban évtizedek óta gondot okoz az ivóvíz minősége, melynek megoldására a vonatkozó környezeti és energiahatékonysági operatív program pályázata kínált megoldást. A beruházás összege meghaladja a 248 millió forintot.

V. Varga József

Forrás: Pixabay.com

– A beruházással szembeni szakmai elvárás az volt, hogy az érintett területen elsősorban az öt, a vízminőséget kiemelten befolyásoló komponens (arzén, bór, fluor, nitrit, ammónium) tekintetében a szolgáltatott közműves ivóvíz minősége megfeleljen a központi irányelveknek, valamint a kormányrendeletben rögzített paramétereknek, határértékeknek – mondta el lapunknak Viplak Tibor polgármester és Földesi Dorina jegyző.
Amint megtudtuk: a projekt az enyingi vízműtelepen megvalósuló munkákra vonatkozott, vonatkozik. Ezek a munkák a jelenlegi kutakat és az udvartéri vezetékeket érintik, továbbá két teljesen új létesítmény is épült: egyrészt új vízkezelési technológia valósult meg egy új, önálló épületben, másrészt a zagyvizek ülepítésére ugyancsak új műtárgy épült. Az új létesítményekhez kapcsolódó vezetékrendszer miatt az udvartéri csőhálózat is módosul, bővül.
A Dózsa György utcai vízműtelep tulajdonosa Enying Város Önkormányzata, üzemeltetője a Fejérvíz Zrt. A tárgyi fejlesztésekre az Országos Környezetegészségügyi Intézet 2017-ben adta ki a támogató szakvéleményt.
Az ivóvízminőség javítását célzó projekt zárórendezvényét szerdán tartották volna, de a B&L Line Kft. a napokban arról értesítette szerkesztőségünket, hogy a beruházás zárása a projekt meghosszabbítása miatt elmarad. Az okokról, a csúszásról sem a polgármesteri hivataltól, sem pedig a kivitelezőtől nem kaptunk tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában