Vándorkiállítás

2022.12.01. 12:59

Csütörtök délután Válra érkezik a Petőfi200 busz

Csütörtök, december 1-jén 14-16 óra között Válon a Szent István téri parkolóban várja az érdeklődőket az autóbuszban kialakított Petőfi200 vándorkiállítás, mely az országot járja.

Borsányi Bea

Fotó: pim.hu

A Petőfi Irodalmi Múzeum honlapjának tanúsága szerint a kiállítás a dinamizmusáról ismert Petőfi Sándor - költő és szerkesztő - karakterét és életművének kiemelkedő darabjait mutatja be. Nem elsősorban az életrajz, sokkal inkább az alkotói attitűdöt meghatározó döntések, helyzetek, kontextus mentén ismerhetik meg a látogatók Petőfit. A buszba belépve képeken és szövegeken keresztül a már beérkezett költővel találkozik a látogató. Petőfi az utazáson keresztül idézi fel múltjának egyes állomásait és fejtegeti jövőjének titkát, terveit a kiállítás bejárása során. A kiállítás gerincét 10 emblematikus gyűjteményi tárgy fizikai megjelenítése képezi, amihez ismert verseket válogattak.

A busz december 2-3-án Felcsúton, december 9-10-én pedig Bicskén lesz látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában