Karácsonyra készülve

2022.12.05. 15:00

Adventi bálafigurák köszöntik a Zámolyra érkezőket

Az utóbbi években nagy divat lett, hogy az egyes települések szalmabálákból készült figurákkal, dekorációval hirdetik fesztiváljaikat, vagy nemzeti identitásukat. Zámolyon idén már az adventi időszakot is eképpen köszöntötték.

Borsányi Bea

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

„Áldd meg Istenünk Baboth Dóra kolléganőnk nyughatatlan kezeit, melyekkel folyton-folyvást ilyen csodákat készít nekünk mindannyiunk örömére!” – kommentálta közösségi oldalán Sallai Mihály, polgármester a helyi művelődésszervező legújabb ötletét és alkotását, amelyeket néhány napja minden Zámolyon átutazó is megcsodálhat. A falu mindkét végére kikerült ugyanis egy-egy bála, s míg a Fehérvár irányából érkezőknek kellemes ünnepeket kíván egy rénszarvas, melynek agancsai fenyőágakból készültek, addig a másik irányból jövők az Áldott Adventet feliratot olvashatják a mikulásfejekkel és karácsonyi csomagokkal díszített bálán. Karácsonyi díszbe öltözött ugyanakkor a szerelempad, a Szép Ilonka Faluház és a buszforduló megállója is. 

A faluházban a hétvégén felállították azt az asztalt is, amin a zámolyi lakók közös mézeskalács faluja épül és megérkeztek rá az első házikók is. Akinek az épülő falu láttán jön meg a kedve a mézeskalács sütéshez, az bevált receptet is talál a faluház közösségi oldalán, ami nem csak a sütéshez, de a ház összeállításához is praktikus tanácsokkal szolgál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában