„Legyünk mi is Mikulások!”

2022.12.14. 07:00

A fehérvári menhelynek gyűjtöttek az MCC diákjai és dolgozói

A gazdára váró kutyák és macskák javára gyűjtöttek a Mathias Corvinus Collegium diákjai és dolgozói. Az összegyűlt tápok, játékok és hasznos eszközök az ASKA állatmenhely lakóihoz kerülnek.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

„Legyünk mi is Mikulások!” – ezen felkiáltással gyűjtött adományokat az MCC székesfehérvári képviselete advent idején. Tárgyi adományokat és az állattartáshoz elengedhetetlen kellékeket gyűjtöttek. A felajánlások az MCC aulájában felállított karácsonyfa alá kerültek: száraz tápok, konzervek fertőtlenítők, kötszerek, törölközők és kutya-, macskajátékok tucatja gyűlt össze, a Fiatal Tehetség Program minden kisdiákja hozott valami apróságot az ASKA védenceinek.

– Most az az időszak jön, amikor tápra van a legnagyobb szükségünk, a téli időszakra igyekszünk betárazni. Szerencsére nagyon sok adományt kaptunk tápból, konzervekből, junior tápokból. Télen már, karácsony környékén, nem tudunk főzni a kutyáknak, ezért gyorsabb és egyszerűbb megoldás a tápos etetés. – mondta Szabóné Molnár Tamara az ASKA menhely koordinátora. Mint mondta, közel 180-200 kölyök, felnőtt, kis- és nagytestű kutyáról gondoskodnak nap mint nap.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

Az adományok átadásával egyidejűleg a diákoknak előadást is tartott az állatmenhely munkatársa, melynek központjában a felelős állattartás állt, valamint megtudhatták a jelenlévők azt is, milyen napi teendőik vannak a menhely dolgozóinak, és mi történik azokkal a kutyákkal, akik menhelyre kerülnek.

– Nagyon sokan azt gondolják, hogy mi a menhelyen egész nap játszunk, simogatjuk az állatokat, de ez nem egészen így van. Nagyon sok feladatunk van: az állatok takarítása, mosogatás, főzés, etetés. Szeretném bemutatni a fiataloknak, hogy igen fontos munkát végzünk a menhelyen. – tette hozzá Szabóné Molnár Tamara, kinek előadását érdeklődve hallgatták az MCC-s diákok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában