Pörgős év vége

2022.12.29. 07:30

2022 sem múlik el szilveszteri fellépés nélkül Bérces Viktor számára

Bérces Viktor jogász, egyetemi docens, számos híres énekes mellett játszó zongorista és zeneszerző, aki nem mellesleg több egyetemi tankönyvet is jegyez. Évközben általában tanítással telnek a hétköznapjai, hétvégén viszont a buliké a főszerep. Hogy tölti egy jogász-zenész az év végét?

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

- A karácsonyra szerencsére mindig jut idő, hisz ilyenkor nincsenek fellépések. Ám aztán általában újév közeledtével már telik a naptáram, rengeteg foglalt időpontom van. A család ezt már megszokta, több mint huszonöt éve vagyok a pályán. Családi háttér nélkül nem is menne – árulta el Bérces Viktor, aki karácsony előtt, december 23-án Palkonyán Miklós Erikával és Tóth Verával lépett fel. Családjában amúgy évek óta Szentestén náluk jönnek össze. Az ünneplés a terített asztalnál, majd a karácsonyfa mellett zajlik. Viktor felesége minden évben plafonig érő fát választ, amit évek óta egy ismerősnél vásárolnak. Karácsony másnapján már inkább a pihenésé a főszerep és kezdenek a szilveszterre hangolódni. A december végét általában Balatonfüreden töltik, ahonnan szép kirándulásokat tesznek a feleségével Balaton-Felvidéken.

- Természetesen nincs szilveszter fellépés nélkül. Ez már évek óta így van, de a mi szakmánkban azt szokták mondani, addig jó, amíg hívnak. Eddig talán egyetlen szilveszter maradt ki az elmúlt 25 évben, amikor nem volt koncertem. Őszintén szólva, nem is tudtam mit kezdeni a helyzettel. Az otthoni házibuli nem az én világom, elég aktív ember vagyok, szeretek ilyenkor is inkább fellépni. Szabadtéri koncerteket viszont már nem vállalunk, mert sokszor olyan hideg volt a színpadon, hogy nem tudtunk rendesen játszani – mondta a zenész, aki az idén egy zártkörű rendezvényen lép majd fel Mujahid Zoltánnal december 31-én. Nem sok ideje marad aztán kipihenni az év utolsó buliját, hiszen az egyetemen januárban folytatódik a vizsgaidőszak, az aktuális tanév első szemeszterének végén közel 300 diák felkészültségét kell értékelnie, amihez természetesen neki is naprakésznek kell lenni. Tehát, decemberben ő is átnézi a vizsga-követelményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában