Három témakört érint

2022.11.05. 11:51

Zöld konzultációt indított az LMP – Szombaton Fehérvár utcáin is ki lehet tölteni

A Zöld konzultáció kérdőíveivel települtek ki Székesfehérvár több pontjára az LMP tagjai. A párt társelnöke és a területi megyei szervezet elnöke közösen tartott sajtótájékoztatót a konzultációval kapcsolatban.

Baráth Eszter

Fotó: Baráth Eszter

– Azért vagyunk itt, hogy a Zöld konzultáció kitöltésére buzdítsuk a fehérváriakat is. Mindenki, akivel eddig beszéltünk, megemlítette, hogy milyen hihetetlenül elszabadultak az energiaárak és tulajdonképpen minden olyan terméknek az ára, ami a mindennapi megélhetéshez szükséges – kezdte tájékoztatóját Ungár Péter, az LMP társelnöke. Mint mondta, véleményük szerint a problémát kell jól felismerni ahhoz, hogy a megoldásról lehessen beszélni, és úgy vélik, azért ilyen magasak az energiaárak, mert a fosszilis energia fogságában élünk.

– A kérdőív három témakört vet fel. A kérdések körébe tartozik az energiahatékonyság, ideértve például, hogy támogatjuk a napelemek és a szélerőművek telepítését. Fontosnak tartjuk, hogy a közösségi közlekedésben klímabérletet vezessenek be. Székesfehérváron pedig még sok olyan panelház van, ami nem tudott részt venni a panelprogramban – ezeknek az épületeknek a szigetelésére szeretnénk felhívni a kormány figyelmét. És minél kevesebb atomenergiát szeretnénk Magyarországon – foglalta össze a Zöld konzultáció tartalmát Lángfalvi Attila, az LMP területi megyei szervezetének elnöke.

A konzultációt november 5-én Székesfehérváron három helyen lehet kitölteni. Az LMP munkatársai az Alba Pláza előtti téren, a piac bejáratánál, valamint a Skála előtti téren várják az embereket. Lángfalvi Attila kiemelte: online is elérhető és kitölthető a dokumentum. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában