Kétkeréken

2022.11.18. 16:00

Végre megvalósult az álom: megépült a hiánypótló kerékpárút Sárbogárdon (videóval)

A Sárbogárd és Sárszentmiklós közötti életminőség-javító kerékpárút létesítése már évek óta téma volt a városban. Ám ezennel vége, ugyanis – bár a lezúduló eső miatt rendhagyó módon – pénteken délelőtt Varga Gábor országgyűlési képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Sükösd Tamás polgármester átadta a kerékpárutat.

Kecskés Zoltán

Nagyné Bernáth Márta egy vadonatúj biciklit vehetett át Sükösd Tamástól és Varga Gábortól

Fotó: Nagy Norbert

„Ez már csak így megy Bogárdon, még a kerékpárutat is bentről adjuk át" – jegyezte meg viccesen a városvezető, miután kiderült, hogy a hirtelen lezúduló eső miatt elmarad a 2180 méter hosszú beruházás bebiciklizése, amelybe egyébként még gépkocsibeállók és buszmegállók szükséges átalakítása, villanyoszlop áthelyezés  és három gyalogátkelő kialakítása is szerepelt. Minderre mintegy bruttó 410 millió forrás állt rendelkezésre.

De visszatérve; a rendhagyó átadó miatt Sükösd Tamás polgármester nem volt csalódott, mondván, „Ember tervez, Isten végez".  Kifejtette: hosszú és rögös út vezetett ideáig, közel tíz év, hiszen kétszer is pályázni kellett a Sárbogárd és Sárszentmiklóst összekötő kerékpárútra. Mint elmondta, ez egy hiánypótló beruházás volt, hiszen a Sárbogárd településszerkezetéből adódóan, a 63-as úton kívül nem volt más alternatív útvonal a városközpont és a sárszentmiklósi városrész közötti közlekedés kiváltására. A kerékpárút megépítésével, sokkal biztonságosabbá vált a közlekedés, mind a kerékpárosok, mind a gépjárművel közlekedők szempontjából – jegyezte meg a városvezető.

„Sárbogárd, a kerékpárosok fellegvára" – hangsúlyozta köszöntőjében Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke. Hozzátette, ha az országban végeznének egy felmérést, hogy hol bicikliznek a legtöbben, akkor biztos benne, hogy a sárbogárdiak vinnék a prímet. Éppen ezért úgy gondolja, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló hivatásforgalmi kerékpárutat (kétoldalú egyirányú kerékpársáv) sokan fogják használni és a fejlesztés beváltja a hozzáfűződő reményeket.

A térség országgyűlési képviselője, Varga Gábor az előtte szólóhoz csatlakozva elmondta,  hogy a beruházás óriási lépés a városnak. Ez egy nagyon régóta várt projekt, ami egy valóságos kapocs lehet a településrész között. Hozzátette, hogy a jövőben is támogatja Sárbogárd kerékpársávosítását, és reményei szerint az innen kivezető utakat is folytatni tudják a jövőben.

Az ünnepség keretében átadásra kerültek még a Kétkeréken Sárbogárdon közösségépítő akció nyerteseinek nyereményei is. A legtöbb szavazatot kapó képet felnőtt kategóriában Nagyné Bernáth Márta kapta, míg a gyermekeknél Kaszás Karina Melinda örülhetett és tolhattak haza mindketten egy gyönyörű kerékpárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában