Az időjárás segít, hogy ne álljon a munka

2022.11.09. 13:00

Szűk egy év és birtokba vehetik a móri piac új épületét

Közel 40 százalékos a készültségi szintje a városi piac új épületegyüttesének. Még van egy szűk év, mire birtokba vehetik az árusok, az irodai dolgozók és a lakosság.

Palocsai Jenő

Ha az az épületrész is tető alá kerül ami az irodáknak és az üzlethelységeknek ad helyet akkor télen is mehet a munka

Fotó: Palocsai Jenő/ FMH

Már hosszú hónapok teltek el azóta, hogy a városi piac kiköltözött a Wekerle Sándor Szabadidőközpont parkolójába, hogy helyét átadja egy hatalmas pusztaságnak, melyből kis túlzással feneketlen munkagödör lett pár munkanap alatt. Onnan a mélyből indultak az alapok, majd a mélygarázs falai, a födém és onnan kezdődött meg egy új, üzlethelyiségekkel és irodákkal változatos építmény tervének megvalósítása. 

A tervek szerinmt a túlnyomórészt vasbeton monstrum tagoltságának és-a leendő színeinek köszönhetően beilleszkedik majd a város szívébe
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

A jelenlegi helyzetről a polgármestert kérdeztük. Fenyves Péter kérdésünkre elmondta: -Móri Városi Piac építése nagyjából a tervezett és elvárt ütemben halad, igaz ebben nagy segítség volt a viszonylag kellemes októberi időjárás. Jelenleg közel 40 százalék a beruházás készültségi szintje, ennek megfelelően hamarosan meglesz az erre a szintre kiírt időszaki elszámolás. 

A vásárcsarnok már megkapta a tetőfedést ami egy jelentős lépcsőfok az építés ütemében
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

Azt is megtudtuk, hogy ezen a héten zajlik a tető fedése és a nyílászárók beépítése. Ha ezen munkálatok zökkenőmentesen végbe mehetnek az időjárás hozzájárulásával, akkor nem szünetelnek ,majd a kivitelező cégek brigádjai, hiszen a fedett és széltől, fagytól védett helyiségekben akár egész télen lehet dolgozni, az időjárástól teljesen függetlenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában