Szóljon a taps és a hála

2022.11.22. 17:00

Színes diplomás pedagógusokat ünnepeltek (videó, galéria)

Harminckettő pedagógus vette át „színes” diplomáját a Hiemer-ház báltermében tartott ünnepségen a magyar közoktatás napján. Az ötven, hatvan, hatvanöt, illetve hetven évvel ezelőtt diplomát szerzett óvónőknek, tanítóknak és tanároknak Cser-Palkovics András polgármester és a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke, Jámbor Ferencné adta át az oklevelet.

Kecskés Zoltán

Molnár Dezsőné és Trenka Gyuláné koccintása a 70 évre. Mindketten rubinoklevelet vettek át az ünnepségen.

Fotó: Nagy Norbert

A Pedagógus Szakszervezet és a fehérvári önkormányzat a hagyományokhoz híven évek óta megemlékezik a város pedagógusairól. 

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy „utolérték az időt", utalva ezzel az elmúlt hetek rendezvényeire, ahol a 2020-ban, illetve 2021-ben évfordulós emlékdiplomásokat köszöntötték, ma pedig a 2022. évi ünnepelteket. Hozzátette, hogy ez az alkalom a találkozásokról, a beszélgetésekről és a köszönetről szól, a város pedig kiemelten büszke a pedagógusaik munkájára, akik  hosszú évtizedeken át nevelték, tanították gyermekeinket és elindították a nagybetűs életbe.

 

Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke csatlakozva az előtte szólóhoz,  szintén a pedagógusokat méltatta, hiszen ők a társadalom egyik legfontosabb alappillérei. Beszédében filozófusokat és szakértőket idézve elmondta, hogy egy ország, egy társadalom igazi gazdagságát nem a gazdasági mutatókban vagy a technológiai fejlődésben kell keresni, hanem abban, ahogy a tagjait és tanulóit oktatja.

A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak színvonalas műsora előtt Káldi Csilla tanárnő mondott köszöntőt. Hangsúlyozta, hogy ünnepelni és köszönteni jöttek ma. Hálát adni mindazoknak, akik hosszú évtizedeken át nevelték, tanították gyermekeinket, unokáinkat. 

A köszöntőt követően a város polgármestere és a szakszervezet vezetője adta át az arany-, gyémánt-, vas és rubinokleveleket. Az ünnepség zárásaként Mészáros Attila alpolgármester mondott pohárköszöntőt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában