Generációk tanításáért feleltek

2022.11.09. 17:30

"Színes diplomáikat" vehették át a jubiláló pedagógusok (galéria, videó)

Arany-, vas- és gyémántoklevelet vehettek át azok az egykor Székesfehérváron dolgozó pedagógusok, akik 2020-ban ünnepelték diplomájuk megszerzésének 50., 60., illetve 65. évfordulóját.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert

A város önkormányzata és a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete évről évre emlékdiplomát ad át a jubiláló pedagógusoknak. Az elmúlt két esztendőben az ünnepség megtartását sajnos a világjárvány megnehezítette, a szervezők viszont úgy gondolták, ezt az alkalmat személyesen kell megtartani, így a 2020-ban tanulmányaik jubileumát ünneplő pedagógusok a mai napon vehették át „színes diplomáikat”.

Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében így fogalmazott: – Annak a nemzedéknek a képviselőit köszöntöm, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak, generációk számára mutattak irányt, akik nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat. 

Mint mondta, az ünnepség célja, hogy köszönetet mondjanak a jubiláló pedagógusoknak a szolgálatban eltöltött évekért. – De lehetséges-e megköszönni mindazt a törődést, fáradhatatlan odaadást, a mindennap meg-megújuló energiát, ami a nevelő munkájukat jellemezte? Természetesen csak jelképesen. Valódi elismerést csak az jelenthet a pedagógus számára, ha elégedettnek és sikeresnek látja egykori tanítványait – emelte ki Jámbor Ferencné. A megyei szervezet elnöke háláját fejezte ki az évtizedeken át dolgozó pedagógusoknak, akik, mint mondta, talán sokszor nem is veszik észre, mennyire képesek hatni akár csak egy elejtett mondattal is tanítványaikra.

Nagyon nehéz, nagyon felelősségteljes, de egyben gyönyörű hivatás. Így jellemezte köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester a pedagógusi pályát. A városvezető kiemelte, többször felmerült, hogy a 2020-ban jubiláló pedagógusoknak elküldik emlékdiplomáikat, de ezt a lehetőséget el is vetették, hiszen szerették volna személyesen kifejezni köszönetüket. – Szebb és jobb személyesen találkozni, mert ettől talán jobban lehet érezni a tiszteletet és azt a szándékot, ami minket évről évre vezet, hogy köszönetet mondjunk. Köszönetet mondjunk azoknak, akik nélkül ez a város a jelenben sem fejlődhetne, hiszen önök tettek meg mindent akár a mi generációnk nevelése, oktatása tekintetében is – emelte ki Cser-Palkovics. Hozzátette, ennek a hivatásnak mindig megvolt a szépsége és minden történelmi korszakban megvolt a nehézsége a múltban és a jelenben egyaránt. – Egyet soha nem felejthetünk, hogy az egész a gyerekekért, a fiatalokért van. Lehet nekünk akármilyen nehéz, de az ő életüket csak úgy befolyásolhatjuk, hogy az pozitív irányba segítse őket, hogy megtalálják majd azt a helyet, azt a hivatást és azt a boldog felnőttkort, érzelmi gazdagságot, ami az ő, majd a gyermekeik életét tovább viszi – hangsúlyozta a polgármester.

 

Az ünnepségen 58 jubiláló pedagógust köszöntöttek. A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak műsora után az emlékdiplomákat Jámbor Ferencné és Cser-Palkovics András adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában