Több körforgalom is átalakul Fehérváron

2022.11.21. 12:19

Mi készül a szárazréti körforgónál?

Többeknek feltűnt a napokban, hogy a szárazréti nagy körforgalomból eltűntek a régi virágok, virágágyások és a helyükön most nagy gödrök tátonganak. Vajon mi készül itt?

Házi Péter

Jelenleg ez a látvány fogadja az Új Csóri úti körforgalomba érkezőket

Fotó: Házi Péter

A közösségi oldalakon volt, aki egyenesen azzal poénkodott, hogy biztosan azért túrták fel a feketehegy-szárazréti körforgalmat, mert egy újabb sávval bővítik azt. Természetesen nem erről van szó, hanem arról, hogy a Városgondnokság is próbál spórolni a parkfenntartás mostanra igencsak megnőtt költségein. Ennek része például az, hogy a város területén sok helyen, így a körforgalmakban is évelő növényeket ültetnek most el a korábban megszokott egynyári növények helyett. Ezeket aztán később jelentősen olcsóbban és könnyebben, kevesebb emberrel lehet gondozni.

A már említett körforgalomban, amely mintegy 130 négyzetméternyi felület, először geotextilt terítenek le, hogy a gazok, gyomok ne üssék itt fel olyan könnyen a fejüket, majd kavicsos évelőágyat készítenek.

Hasonlóan alakul át a Balatoni út – Bakony utca – Jancsár köz találkozásánál lévő körforgalom, amely több mint 200 négyzetméteres. Ott felszámolják a rózsákat, majd a geotextil után érkeznek az évelők.

A Balatoni út – Szilvamag utca körforgalmánál a levendulát meghagyják, a rózsákat egy fehér virágú évelő fajra cserélik ki, a fűzfa koronát pedig vadszőlővel futtatják be.

A Csíkvári úti körforgalomnál a terület egyik felét úgynevezett kulé kaviccsal, a másik felét pedig bazalt zúzalékkal fedik be, a kulé kavicsba díszfű fajokat ültetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában