Pákozd a logisztikai bázis

2022.11.25. 14:00

Megkezdődött az idei Cipősdoboz Akció!

Tizenöt Fejér megyei gyűjtőponttal kezdődött meg ma a 26 évvel ezelőtt Szenczy Sándor által Velencén alapított Baptista Szeretetszolgálat legendás Cipősdoboz Akciója.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás

Az Egyesült Államokból származó kampány közel húsz évvel ezelőtti hazai meghonosítója is a velencei lelkipásztor volt. Az ország egyik legnagyobb szabású adventi adománygyűjtő programjának egyik legfontosabb bázisa a segélyszervezet két és fél éve Pákozdon felépült logisztikai bázisa.

A Baptista Szeretetszolgálat idén már tizenkilencedik alkalommal hirdette meg hagyományos Cipősdoboz Akcióját, amelynek során munkatársaik és önkénteseik – támogatóik és segítőik jóvoltából – az adventi időszakban országszerte sokezer cipősdoboznyi ajándékot gyűjtenek össze és juttatnak el hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az elmúlt esztendőben az egészségügyi válsághelyzet nehézségei ellenére is 50 ezer 930 ajándékkal lephették meg a gyermekeket.



Az akció egyik kiemelt eseményeként november 25-én, pénteken a budapesti Városháza parkban megnyitották megújult, központi gyűjtőhelyüket. Az eseményen Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke köszöntötte a megjelenteket, közöttük a vendégeket és a Cipősdoboz Nagyköveteket. Elhangzott: hálával és köszönettel tartoznak mindenki felé, aki eddig is igyekezett szebbé tenni a nélkülöző gyermekek Karácsonyát és bizakodnak abban, hogy idén a tavalyinál jóval több ajándékot sikerül összegyűjteniük.

Béres Alexandra lett az idei akció egyik nagykövete 
Forrás: Baptista Szeretetszolgálat 



Bodrogi Enikő, az X-faktor című televíziós műsor versenyzője énekelt a helyszínen, mások mellett jelen volt Béres Alexandra és Király Viktor, az akció két jószolgálati nagykövete, valamint az egyik budapesti általános iskola tizenöt tanulója, akik átadtak néhány cipősdoboznyi ajándékot a gyűjtőpont önkénteseinek. Idén országszerte összesen 386 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az adományokat december 18-ig. A gyűjtőpontok közül hét székesfehérvári, de le lehet adni az ajándékokat egyebek mellett Csákváron, Nagyvenyimen, Mezőfalván, Balinkán, Kisapostagon, Agárdon, Sárosdon és Dunaújvárosban is. (A pontos címek az akció honlapján megtalálhatóak.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában