Megadták a módját

2022.11.17. 17:38

Jubileumot ünnepeltek a felsővárosi nyugdíjasok (videóval, galériával)

Ünnepséget szervezett a „Nem csak a húszéveseké a világ” Nyugdíjas Klub negyedévszázados fennállása alkalmából.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor

Az összejövetel nem is kezdődhetett mással, mint az egyesület himnuszával: a „Nem csak a húszéveseké a világ" című slágert mintegy 60-70 ember dúdolta a Felsővárosi Közösségi Ház nagytermében – be kell valljam –, még jómagam is. A nyugdíjas “tinik” vezetője, Bognár Mária, örömmel fogadta az érkező vendégeket, köztük Cser-Palkovics András polgármestert, Deák Lajosnét,  Horváth Miklósnét és Földi Zoltán képviselőt, valamint az egyesület életében fontos szerepet betöltő személyeket és tagokat, akiknek egy-egy oklevelet nyújtott át  emlékül.

A ráhangolódást biztosító Szenes Iván örökzöld slágerét követően a klub vezetője ünnepi beszédében felelevenítette  az elmúlt évek történéseit, összejöveteleit, amelyek jellemzően egy-egy évszakhoz, ünnephez kötődnek. Így például minden évben választanak pünkösdi királyt és királynét, az Anna-napi bálon a szépkorúak szépét, de természetesen nem maradhatott el az említések sorából a szüreti mulatság sem, ahol a hölgyek közül megválasztották a Szőlőskertek királynőjét is. Bognár Mária beszédében megemlékezett Szenes Iván művészről is, akinek az ismert dalának nevét vette fel anno klub. Elárulta: amíg élt a művész, többször is megfordult Fehérváron és mindig is segítette nyugdíjasokat, akiket televíziós felvételekre is többször elvitt.

A város nevében Cser-Palkovics András polgármesteri emléklappal köszöntötte a jubiláló szervezetet. Mint mondta, a "Nem csak a húszéveseké a világ” Nyugdíjas Klub nagy értéke a városnak, hiszen egy olyan összetartó közösségről beszélünk, amelynek nemcsak múltja, hanem jelene is van, amely kitartott a pandémia idején is. Kiemelte, hogy legfőbb értéke abban rejlik, hogy tagjai megtapasztalhatják, milyen jó közösségben lenni és ott élményeket szerezni.

Az ünnepi program koccintással, majd baráti beszélgetésekkel folytatódott, és nem maradhatott el a 25 éves születésnapi torta felvágása sem. A jó hangulatról pedig az elmaradhatatlan zene és tánc gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában