Közösen ünnepelték a jubileumot

2022.11.05. 20:00

Huszonöt évvel ezelőtt mutatták be a Háry Jánost Csákváron

Jubileumot ünnepeltek Csákváron: negyed évszázada mutatták be a település iskolásai a Háry János című darabot. A sikeres előadás emléke azóta is él a helybéliek emlékezetében.

Baráth Eszter

Fotó: Baráth Eszter

Huszonöt évvel ezelőtt állították színpadra a csákvári iskolások a Paulini Béla és Harsányi Zsolt által írt és Kodály Zoltán által megzenésített Háry János című daljátékot. Az évforduló alkalmából gyűltek össze az egykori szereplők és családjaik a Floriana Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében.

A negyed évszázados jelmezek szegélyezte színpadon már az érkezéskor is az előadás képei követték egymást, majd később annak felvételeit is megnézték a jelenlévők. Az esemény kezdetén egy perces főhajtással emlékeztek azokra az egykori szereplőkre, közreműködőkre, akik már nem lehettek ott a jubileumi évfordulón.

Fotós: Baráth Eszter


– Nagy dolognak tartom, hogy emlékezünk egy huszonöt évvel ezelőtti eseményre. Emlékezünk, mert van mire emlékezni – kezdte köszöntőjét Bokodi István, aki a bemutató idején Csákvár polgármestere és az előadás egyik védnöke volt. Beszédében felidézte mindazokat, akiknek kezdeményezésére színpadra állították a Háry Jánost, és köszönetet mondott a szereplőknek is. – Olyan előadást hoztak létre, amely ámulatba ejtette a közönséget. Nemcsak az elfogult szülőket, hanem mindenkit. Nemcsak jól szórakoztunk, de büszkék is voltunk rájuk, mi, akik nem tettünk semmit, mégis magunkénak éreztük az egészet – emelte ki Bokodi István. 

A település egykori vezetője felidézte a darab 1929-es csákvári bemutatóját, körülményeit, valamint azt, hogy az ének-zene korábban is milyen fontos szerepet játszott Csákvár és a helybéliek mindennapjaiban. – Szeretettel emlékezünk a Háry János 1929-es csákvári bemutatójára, de kimondottan büszkék voltunk és vagyunk a most jubiláló 1997-es bemutatóra – zárta gondolatait Bokodi István.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában