A Malom-csatorna medrének felújítása is tervben van

2022.11.17. 11:23

Beemelték a helyére a fehérvári Malom-csatorna feletti híd vasbeton szerkezetét

A  tervek szerint 2023 tavaszára készül el a Malom-csatorna felett átvezető új híd a Fürdő utcánál. Azt követően újra átmehetünk majd autóval is a Fürdő sorról a Fürdő utcába.

Házi Péter

Helyére került a betonelem, amelyre a híd épül majd

Fotó: Simon Erika

Amint arról korábban beszámoltunk, megkezdődött a teherbírási problémák miatt az autók elől régóta lezárt Fürdő utcai híd átépítése. A Malom-csatorna felett átvezető szerkezet befejezésének határideje 2023 tavasza, de ha az időjárási körülmények a munkavégzést a téli időszakban lehetővé teszik, akkor várhatóan előbb elkészül. 

A régi híd elbontását követően, kedden kora délután helyükre kerültek az átvezetést biztosító, előregyártott, MAGURA típusú vasbeton szerkezeti elemek – adta hírül az önkormányzati kommunikációs központ. Az új híd építési munkálataival párhuzamosan folynak a Malom-csatornát keresztező közművek építési, kiváltási munkái. A közművek az új híd szerkezetében keresztezik a csatornát, így a régi híd melletti átvezető csőhidakat, valamint a meder alatti átvezetéseket meg tudják szüntetni.

A híd átadását követően ismét biztosított lesz a Fürdő sor és a Fürdő utca közötti közúti kapcsolat, a gépjárművek áthaladása. Ez jelentős segítséget ad a terület feltárásában, tehermentesíti a Fürdő sor leromlott állapotú és keskeny útját. Közben a fehérvári önkormányzat elkészítette a terveket a Malom-csatorna mederfelújítására és partfal-megerősítésére, valamint a Fürdő sor útburkolatának megújítására. Ahogy a költségvetési források engedik, az elkövetkező években, ütemekre bontva tervezi a város az útburkolat-, illetve mederfelújítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában