Újraéledt a hagyomány

2022.11.03. 17:00

Bajuszt növesztettek a vácis diákok (videó)

Két esztendő ugyan kimaradt a koronavírus-járvány miatt, de a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a hagyományoknak megfelelően ismét megrendezte a Movember futást.

Kecskés Zoltán

Movember: a Bory-várig meg vissza futottak a vácis diákok.

Fotó: Nagy Norbert

A Movember mozgalom Ausztráliából indult el 1999-ben, és néhány év alatt világszintű kampánnyá nőtte ki magát. Akik részt vesznek a megmozdulásban,  megfogadják, hogy november folyamán nem borotválkoznak és bajuszt növesztenek, ezzel felhívva a figyelmet a férfiak egészségére, akikről általánosságban elmondható, hogy ritkábban járnak orvoshoz és szűrővizsgálatokra, mint a szebbik nem képviselői.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén is a bajuszfutással a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. Ahogy az intézmény igazgatója, Némethné Erki Tímea a FEOL-nak elmondta, mintegy 100 tanuló szaporázta a lépteit csütörtök délelőtt az iskolától a Bory-várig.

– Futottak és bajuszt rajzoltattak maguknak a vácis diákok a Movember futás alkalmával, melyet már sokadik alkalommal rendezett meg az iskola. Nagy öröm, hogy a koronavírus-járvány miatt két év kihagyás után visszatérhetett a népszerű rendezvény, amely kettős célt szolgált. Egyrészt szerettük volna ráirányítani a figyelmet a férfiak egészségének fontosságára, másrészt a túlzott alkoholfogyasztás problémáira. A résztvevő diákok egy jó hangulatú bemelegítést követően vágtak neki a távnak. A mezőny leggyorsabbjai pedig a partnereink által felajánlott ajándéktárgyakkal (kulacs, toll, fényvisszaverő eszközök és kütyük) gazdagodhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában