Frissen Fejérből

2022.11.06. 09:37

A sárosdi véndiákok fél évszázada hagyták el az iskolapadot

A helyi általános iskola 1972-ben végzett 8/A. osztály tanulói tartották 50 éves osztálytalálkozójukat október végén.

Hajdú Marianna

Forrás: Az osztály

Ballagásuk idején az osztály létszáma, 32 fő volt. Sajnos az évek alatt 11 diáktársól kellett örökre búcsút venni, de nem feledkeztek meg a sárosdi temetőben nyugvó iskolatársakról és volt osztályfőnökünkről. Sírjukhoz egy-egy szál virágot vittek és mécsest gyújtottak. Azokról sem feledkeztek meg, akik máshol nyugszanak. Nekik a találkozó helyszínén égett gyertya. A találkozón 16 volt osztálytárs és két volt osztályfőnök örülhetett a viszontlátásnak. A volt nebulók virágokkal köszöntötték egykori tanáraikat. Ez követően jöhettek az anekdotázások. Mindenki elmondta, hogy mi történt vele az elmúlt 50 évben, majd kellemesen megebédeltek.

A találkozón nagyon sok közös élményről és felejthetetlen vidám emlékről beszélgettek. Mindenki hozott magával a régi időkből valami kis emléket, ami felidézte számukra a felejthetetlen éveket. Előkerültek megsárgult fényképek, amelyek a régi időkről tanúskodtak.

A találkozó olyan jól sikerült, hogy két év múlva ismét összejönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában