Frissen Fejérből

2022.10.28. 17:30

Útlezárások, forgalmirend-változások a megyében a megemlékezés napjain

Már október 28-ától, péntektől kezdve nagy forgalom várható a megye útjain.

SZNJ, HM, KZ, BB

Autóval érdemes időben elindulni, türelemmel felvértezve

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap (illusztráció)

Amint az minden évben lenni szokott, a november 1-jei mindenszentekhez és a november 2-ai halottak napjához kapcsolódva ezúttal is nagyobb forgalomra kell számítani a temetők környékén, várhatóan már az ezeket a napokat megelőző időszakban is.

Igyekszünk megkönnyíteni olvasóink dolgát, így – csupán törekedve a teljességre, de – összeszedtük, hol lehet korlátozásokra, forgalmirend-változásokra számítani.

Dunaújváros

A városi portál hosszan ír a Dunaújvárost érintő változásokról. Eszerint október 28-ától egészen november 1-jéig forgalmirend-változás lesz a köztemető környékén.

A Temető utca és a Vadvirág utca kereszteződésében minden, a temető irányába haladó járművet a Frangepán utca felé terelnek – az autóbuszok, taxik, valamint a mozgáskorlátozottakat szállító járművek kivételével. A Vadvirág utca és a Frangepán utca egyirányú lesz a temető irányába. Parkolni a környező utcákban és a temetőhöz közeli füves területen lehet. A Frangepán utcában a menetirány szerinti bal oldalon a két kerékkel a járdán történő parkolás engedélyezett lesz. Fontos, hogy október 30. és november 1. között a temető területére csak azon járművek hajthatnak be, amelyekben érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező személy tartózkodik. Ebben az időszakban a forgalmi rendet (a jelzőtáblákon kívül) a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelők biztosítják.

Polgárdi

– A forgalmi rendben nem lesz változás, viszont felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ezekben a napokban még jobban vigyázzanak egymásra, ügyeljenek a parkolásra és a biztonságos közlekedésre! – tájékoztatta lapunkat a városvezetés.

Sárbogárd

Ahogyan a megye több nagyobb településén, Sárbogárdon is ideiglenes forgalmirend-változásra kell számítania a közlekedőknek mindenszentek és halottak napja idején, amely a Huszár temetőt és környékét érinti. A polgármester, Sükösd Tamás megkeresésünkre elmondta, hogy az ideiglenes változás útlezárást nem tartalmaz, csak egyirányúsítást. Annak betartását a polgárőrök felügyelik.

– Az október 29. és november 2. közötti időszakban a Köztársaság útról behajtani a Temető útra nem lehet, a temetőt csak a Petőfi és a Kossuth utca útvonalon lehetséges megközelíteni – nyilatkozta lapunknak a városvezető.

Zámoly

Az önkormányzat közlése szerint a mindenszentekhez és a halottak napjához kapcsolódó hosszú hétvégén a temetőlátogatók biztonsága és nyugalma érdekében ideiglenes jelleggel ismételten forgalmirend-változások lépnek életbe. A zámolyi temető bejáratánál a zöldhulladék-tároló előtti parkolás céljából csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be. A többi gépjármű az eddigi – lőtér előtti – parkolóban, valamint az idei évben kialakított, temető alatti – 1000 négyzetméternél nagyobb – parkolóban tud megállni. Előbbi esetében a gyalogoshíd mellé az önkéntesek korlátot készítettek, az önkormányzat dolgozói pedig lámpatesteket szereltek fel az úton történő biztonságosabb átkelés érdekében. Az új parkoló kitáblázott, ennek megfelelően használható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában